h1

Gul bil vinner alltid…

november 19, 2008

Dodge EV beats Dodge Challenger in 1/4 mile race

Hur klarar sig en liten elbil mot en av bilvärldens största och mest legendariska motorer i ett dragrace? Svaret på den frågan fick vi när Dodge EV och Dodge Challenger ställdes mot varandra i Los Angeles, racet finns självklart på film.

Tidigare i höstas visade Chrysler tre nya elbilar. Alla bygger de på redan befintliga bilar, och alla är tänkta att försäkra Chryslers framtid. Om de nu hinner sättas i produktion innan Chrysler går i konkurs vill säga. Dessa tre bilar ska hur som helst visas upp på den stundande bilsalongen i Los Angeles. I samband med ett pressevent inför salongens öppnande passade Chrysler på att visa upp de nya elbilarnas förträfflighet, speciellt den lilla sportbilen Dodge EV.

På vad som ser ut att vara ett högst improviserat vis anordnade Chrysler ett litet dragrace mellan Dodge EV och det allra jänkigaste av jänkejärnen – Dodge Challenger SRT8. På förhand känns det som en lätt seger för den 6,1 liter stora Hemi-V8-motorn på 425 hästkrafter i Challenger mot 268-hästars elmotorn i EV. Men när man tittar lite närmare på siffrorna är det inte lika självklart. Hemi-åttan ger som mest 570 Nm och ger en 0-100 km/h-tid på strax under 5 sekunder. Elmotorn i Dodge EV går dock inte heller av för hackor. Med ett vridmoment på 650 Nm som levereras från stillastående avverkas 0-100 km/h även här på strax under 5 sekunder. Så hur gick det då i verkligheten? Sparka igång filmen nedan så får du veta.

Text: Erik Wedberg Källa: http://www.teknikensvarld.se/nyheter/081119-dodge-challenger-e/index.xml

GUL BIL vinner alltid även om det är en elbil, glöm inte det!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: